Samen koken en dineren

Tijdens de kookworkshops wordt er onder begeleiding een menu gemaakt afhankelijk van het seizoensaanbod van groente,(wild) vlees of vis. We gaan bijvoorbeeld zelf pasta maken of een mayonaise maar daarnaast leer je ook technieken over het snijden van groente en vlees en over het optimaal bereiden van vlees of vis.

De kookworkshops worden gegeven voor groepen. Je kunt je aanmelden als groep maar ook samen of individueel.

Dieetwensen kunnen vooraf worden doorgegeven.

Kosten vanaf €45,- per persoon


Workshop op maat

In overleg wordt een workshop volledig op maat georganiseerd. Dus als er specifieke ideeën of wensen zijn dan kan dit georganiseerd worden. Bijvoorbeeld vlees bereiden op de kamado (Green Egg), grote stukken vlees bereiden, barbecue technieken, Italiaans koken, tapas maken...

Kosten afhankelijk van de grootte van de groep en de wensen.


Kooklessen ‘gezond koken zonder pakjes en zakjes’


In kleine groepjes of individueel worden er ook basiskooklessen gegeven om zelf thuis snel een gezonde maaltijd te bereiden zonder pakjes en zakjes. Er is aandacht voor de bereiding van verschillende groentes en vlees/vis, het gebruik van verse kruiden en het zelf maken van warme of koude sauzen.


Proeverijen


In onze proefkelder geven wij regelmatig whisky-, wijn- of bierproeverijen. Hierbij worden uiteraard huisgemaakte hapjes geserveerd. Kijk voor de proeverijen in de agenda op deze site en meld je aan!


Workshop met de steenoven

Gezamenlijk heerlijke gerechten of pizza's maken in de steenoven.


Demonstratie + workshop lam/wild zwijn/ree + dineren

René is, voordat hij hoefsmid werd, ook jarenlang slager geweest en demonstreert hoe een lam, wild zwijn of ree wordt uitgebeend. Het is prachtig om te zien en zelf te leren hoe en waar de verschillende delen worden uitgesneden. Na de demonstratie/workshop wordt er gezamenlijk een heerlijke maaltijd bereid en genuttigd.

Meld je aan via info@hetkookgebeuren.nl dan nemen we contact met je op!